Boerenkoolpannenkoek met spek en ui

Bereiding

  1. Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de uienringen 2-3 minuten. Blus af met een beetje balsamicoazijn en stoof zachtjes circa 15 minuten.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of koekenpan en roerbak hierin de boerenkool met zout en peper circa 3 minuten. Laat afkoelen.
  3. Klop van het meel, eieren, melk en een halve theelepel zout een glad beslag. Rooster het ontbijtspek in een droge, hete koekenpan en houd warm.
  4. Meng de afgekoelde boerenkool door het pannenkoekenbeslag. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan.
  5. Schep er een soeplepel beslag in en draai de pan rond, zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek 2-3 minuten, keer om en bak de andere kant ook circa 2 minuten.
  6. Kwast voor de volgende pannenkoeken de pan alleen nog maar in met een beetje olie. Houd de pannenkoeken warm. Serveer ze met de uienringen, het spek en de geitenkaas.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 3 rode uien of, in smalle ringen
  • 3 uien, in smalle ringen
  • balsamicoazijn
  • 400 g boerenkool, panklaar
  • 400 g volkorenmeel
  • 4 eieren
  • 800 ml melk
  • 250 g ontbijtspek
  • 200 g zachte geitenkaas, verkruimeld

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.