Boerenkoolpannenkoekjes met varkensfilet

Bereiding

  1. Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar. Kook de boerenkool met zout in 15-20 minuten gaar.
  2. Giet de aardappelen en kool af en laat de kool goed uitlekken.
  3. Stamp de aardappelen fijn en meng de kool erdoor.
  4. Meng er de bloem, eieren, eiwitten, crème fraîche, melk en wat peper door tot een stevig beslag.
  5. Verwarm de oven voor op 120°C. Bak in een koekenpan pannenkoekjes van 10-12 cm circa 3-4 minuten per kant.
  6. Houd de pannenkoekjes warm in de oven.
  7. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak 5 minuten per kant. Serveer ze bij de boerenkoolpannenkoekjes.

Ingrediënten

  • 500 g aardappels, geschild
  • 600 g boerenkool, fijngesneden
  • 8 eetl. bloem
  • 3 eieren, geklutst
  • 2 eiwitten, losgeklopt
  • 125 ml demi crème fraîche
  • 300 ml melk
  • 100 g boter of
  • 100 g vloeibaar bakproduct
  • 4 varkensfiletlapjes

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.