Boerenkoolquiche met geitenkaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de olie en bak hierin de uien circa 10 minuten op middelhoge stand.
  3. Voeg de boerenkool toe en bak circa 5 minuten mee.
  4. Meng in een kom de eieren met de slagroom, pesto en geitenkaas en breng op smaak met zout en peper.
  5. Roer de boerenkool door het eimengsel.
  6. Bekleed de quichevorm met het deeg en druk de plakjes goed tegen elkaar.
  7. Schenk de vulling op het deeg en bak de quiche in de oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
  8. Lekker met een salade.

Ingrediënten

  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 300 g boerenkool, fijngesneden, panklaar
  • 5 eieren, losgeklopt
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetl. pesto
  • 100 g zachte geitenkaas, verbrokkeld
  • 5 plakjes hartigetaartdeeg

Benodigdheden

  • taartvorm, 24 cm ø

Bereidingtijd

25 minuten

  • 35 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

brunch, hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 450 Kcal
Vetten 33 g
waarvan verzadigd 15 g
Koolhydraten 14 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.