Boerenkoolsamosa's met koriandermayonaise

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar en pureer ze glad. Verhit intussen de olie en bak hierin de ui en specerijen geurig.
  2. Voeg de boerenkool toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de aardappelpuree toe en meng goed.
  3. Verwarm de oven voor op 200┬║C. Snijd de vellen filodeeg in vierkantjes.
  4. Leg een stuk deeg op het werkvlak en bestrijk met olie. Leg 1 eetlepel vulling linksonder op het filodeeg en vouw de punt linksonder over de vulling tot het midden.
  5. Klap alles dubbel naar boven, dan van links naar rechts en dan de puntjes erover. Herhaal dit tot deeg en vulling op zijn.
  6. Leg de samosa's op de bakplaat en bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Pureer intussen de koriander met de mayonaise, limoenrasp en -sap.
  7. Serveer de warme samosa's direct met de koriandermayonaise of warm ze later nogmaals op in de oven.

Ingrediënten

  • 300 g aardappels
  • 2 el zonnebloemolie en
  • zonnebloemolie, om te bestrijken
  • 1 ui, gesnipperd
  • eventueel 0,5 tl mosterdzaad
  • 0,5 tl komijnpoeder (djinten)
  • 1 tl korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 tl garam masala of
  • 1 tl kerriepoeder
  • 75 g boerenkool, panklaar
  • 1 pak filodeeg
  • 0,5 bosje koriander
  • 5 el mayonaise
  • 1 limoen, rasp en sap

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereidingtijd

25 minuten

  • 25 minuten oventijd

Moeilijkheidsgraad

Menugang

klein gerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.