Boerenkoolschotel met amandelkorst

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in ruim water met zout.
  2. Giet ze af en stamp fijn met de boter en 100 ml warme melk. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en een snuf nootmuskaat.
  3. Stoom of kook de boerenkool in circa 5 minuten beetgaar.
  4. Bereid de bechamelsaus met de rest van de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Bak de spekblokjes een paar minuten uit. Voeg de ui en knolselderij toe en bak mee tot ze licht verkleuren. Voeg het gehakt en laurierblaadje toe en bestrooi met wat zout, versgemalen peper en eventueel kruidnagelpoeder. Bak het gehakt rul.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Bestrijk de ingevette ovenschaal met de helft van de aardappelpuree. Verdeel hierop de helft van de boerenkool en daar weer bovenop de helft van het gehaktmengsel. Vervolg met nog een laag puree, kool en gehakt. Verdeel de bechamelsaus erover en strijk glad.
  8. Bestrooi met de amandelen en bak het gerecht in 20 à 30 minuten goudbruin in de oven.

Ingrediënten

  • 600 g kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 20 g boter
  • 250 ml melk
  • 1 eetl. nootmuskaatpoeder
  • 600 g boerenkool, panklaar
  • 1 zakje mix voor bechamelsaus
  • 100 g spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 g knolselderij, geschild, in blokjes
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 laurierblaadje
  • 50 g geschaafde amandelen

Bereidingtijd

25 minuten

  • 25 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.