Boerenkoolschotel met zoete aardappel en makreel

Bereiding

  1. Leg alle aardappelblokjes in een pan en giet er water op zodat ze net onder staan. Voeg zout toe en leg de boerenkool erop. Kook met het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
  2. Bak intussen de spekblokjes helemaal uit. Neem ze uit de pan en fruit de ui in het bakvet in circa 5 minuten glazig.
  3. Voeg de knoflook toe en fruit nog een paar minuten.
  4. Voeg de ketjap en sambal toe en roer de makreel en spekjes erdoor. Warm enkele minuten mee.
  5. Giet de aardappels en boerenkool af en stamp grof met de boter. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de boerenkoolschotel met de makreel en bestrooi met sesamzaad.

Ingrediënten

  • 300 g kruimige aardappels, geschild, in blokjes
  • 400 g zoete aardappels, geschild, in blokjes
  • 400 g boerenkool, panklaar
  • 100 g gerookte ontbijtspekblokjes
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetl. ketjap
  • 1 eetl. sambal
  • 1 gestoomde makreel, in stukjes, zonder graten, zonder vel
  • 1 eetl. boter
  • 1 eetl. sesamzaad

Bereidingtijd

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.