Boerenkoolstamppot met prei en spekjes

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd de prei in smalle ringen, pel en snipper de knoflook.
  3. Verhit in een koekenpan de helft van de olie en wat boter en bak hierin de worst rondom bruin.
  4. Laat het vlees op laag vuur in ca. 20 minuten gaar worden. Keer nu en dan.
  5. Bak de spekblokjes in een wok in de rest van de olie ca. 2 minuten.
  6. Voeg prei, knoflook en boerenkool toe en roerbak tot de boerenkool geslonken is.
  7. Laat op laag vuur in 10-15 minuten gaar worden.
  8. Giet de aardappelen af.
  9. Stamp het boerenkoolmengsel door de aardappelen.
  10. Voeg melk of kookvocht toe en breng op smaak met peper en zout.
  11. Schenk een kopje warm water bij de worst.
  12. Roer de vleesaanbaksels los en breng de jus op smaak met mosterd en peper en zout.
  13. Verdeel de stamppot over 4 borden en schep de worst en mosterdjus erbij.

Ingrediënten

  • 1,2 kg kruimige aardappels
  • 1 prei
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el olie
  • 20 g boter
  • 4 braadworsten
  • 75 g ontbijtspek, in blokjes
  • 600 g boerenkool, gesneden
  • 150 ml melk
  • 1 el mosterd

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.