Bonenburger met chilimayo

Bereiding

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  2. Voeg de specerijen en champignons toe en bak op een lage stand tot het mengsel zacht maar niet droog is.
  3. Doe de bonen in een kom, prak ze licht met een vork en voeg het paddenstoelenmengsel, tortillachips, broodkruim en tabasco naar smaak toe. Voeg als het mengsel te vochtig is iets meer broodkruim toe.
  4. Vorm met bebloemde handen 4 burgers en bak ze in de rest van de olie 2-3 minuten per kant.
  5. Meng de mayonaise met de chilisaus. Serveer de burgers met rucola of veldsla in de pitabroodjes met chilimayo.

Ingrediënten

  • 3 eetl. arachideolie of
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 theel. korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theel. komijnpoeder (djinten)
  • mespunt kurkuma of
  • mespunt kerriepoeder
  • 100 g kastanjechampignons, fijngehakt, schoongeveegd
  • 400 g rode bonen, uitgelekt, blik
  • 50 g tortillachips, verkruimeld
  • 75 g broodkruim
  • tabasco, naar smaak
  • bloem, om te bestuiven
  • 4 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. chilisaus
  • 1 handje rucola of
  • 1 handje veldsla
  • 4 pitabroodjes, opengesneden

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 540 Kcal
Vetten 26 g
waarvan verzadigd 4 g
Koolhydraten 59 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.