Bonenkoeken met mango-komkommerroom en korianderrijst

Bereiding

  1. Meng de ingrediƫnten voor de mango-komkommerroom.
  2. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook, bosui en groene pepers.
  3. Schep, van de warmtebron af, de uitgelekte bonen, iets plat gedrukt, de komijn en de aardappelrasp erdoor.
  4. Kluts de eieren met zout in een kom. Voeg het bonenmengsel met het broodkruim toe en vorm er 10 ballen van.
  5. Verwarm de ovengrill. Druk de ballen op een ingevette bakplaat plat en maak er ronde koeken van. Zet ze 8-10 minuten minimaal 10 cm onder de grill. Draai ze om en gril nog 2-3 minuten.
  6. Kook intussen de rijst en schep er de koriander en tomatenblokjes door.
  7. Serveer de bonenkoeken met de korianderrijst en de mango-komkommerroom.

Ingrediënten

  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 4 lente-/bosuitjes, in ringen
  • 2 groene pepers, gehakt, zonder zaadjes
  • circa 800 g zwarte bonen, uitgelekt, blik
  • 1 eetl. komijnpoeder (djinten)
  • 250 g zoete aardappels, geschild, geraspt
  • 2 eieren
  • circa 5 eetl. broodkruim, droog
  • 250 g basmatirijst
  • 2 eetl. verse koriander, gehakt
  • 2 vleestomaten, gepeld, in blokjes
  • 1 mango, geschild, in stukjes, voor de mango-komkommerroom
  • 0,5 komkommer, geschild, geraspt, voor de mango-komkommerroom
  • 200 ml zure room, voor de mango-komkommerroom

Bereidingtijd

25 minuten

  • 13 minuten grilltijd

Aantal personen

5 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.