Bonte tomatensalade

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de ingrediënten voor de dressing. Bestrooi royaal met zout en peper.
  2. Meng de ingrediënten voor de dressing en schep de dressing enkele minuten voor het serveren door de salade.
  3. Lekker met blokjes feta of brokkelige geitenkaas en in olijfolie gebakken stukjes brood voor extra crunch.

Ingrediënten

  • 500 g tomaten, in parten
  • 1 sjalot, in dunne ringen
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, geschild, in blokjes
  • 0,5 bosje verse basilicum, grof gehakt
  • 0,5 platte peterselie, grof gehakt
  • 1 handje rucola, grof gehakt
  • 2 eetl. zwarte olijven, zonder pit
  • 4 eetl. olijfolie extra vergine, voor de dressing
  • 2 eetl. witte balsamicoazijn, voor de dressing
  • 1 teentje knoflook, geplet, voor de dressing

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht, voorgerecht

Voedingswaarden

Energie 150 Kcal
Vetten 12 g
waarvan verzadigd 2 g
Koolhydraten 7 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.