Bospeentjessalade met kebab

Bereiding

  1. Verwijder het groen van de bospeen en schrap de worteltjes schoon. Snijd ze in de lengte in vieren.
  2. Kook de worteltjes in een laagje water in 15-20 minuten (beet)gaar. Giet af en spoel koud.
  3. Snijd ondertussen de paprika fijn.
  4. Hak de koriander fijn.
  5. Pel en pers de teentjes knoflook.
  6. Meng het gehakt met de tomatenpuree, 1/3 van de paprika, 1/3 van de koriander, de knoflook en breng op smaak met peper en zout.
  7. Vorm 4-8 platte kebabs van het gehakt en rijg ze eventueel aan lange spiesen.
  8. Bestrijk rondom licht met wat olie.
  9. Verhit een grillpan of -plaat (of de barbecue) en grill hierop de kebab in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
  10. Roer van de rest van de paprika, koriander, olie en azijn een dressing. Breng op smaak met wat peper en zout.
  11. Schep door de worteltjes.
  12. Snijd het brood in plakjes.
  13. Verdeel de bospeentjessalade over 4 grote borden, leg de kebab ernaast.
  14. Serveer het brood en de yoghurt er apart bij.

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen
  • 1 rode paprika
  • 20 g verse koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 el olijfolie
  • 3 el azijn
  • 1 Turks brood
  • Turkse yoghurt

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 822 Kcal
Vetten 36 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 89 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: