Boterkoek van Ed

Bereiding

  1. Klop het ei met de koffieroom luchtig en schuimig. Meng de bloem, basterdsuiker, citroenrasp en ½ theelepel zout in een ruime kom.
  2. Voeg de helft van het eimengsel en 2 kneepjes citroensap toe. Meng alles goed door elkaar.
  3. Snijd de margarine en boter in plakjes en voeg toe aan het bloemmengsel. Kneed goed door elkaar en kneed het mengsel tot een bol.
  4. Verwarm de oven voor op 170ºC. Druk de deegbol stevig uit in de ingevette vorm.
  5. Bestrijk het deeg met de rest van het eimengsel en kerf met een mes een ruitvormig patroon in het deeg.
  6. Bak de boterkoek in het midden van de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

Tips

  • Liever geen margarine? Laat die dan weg en gebruik 300 gram boter.
  • Garneer de boterkoek met blanke amandelen.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 tl koffieroom
  • 350 g bloem
  • 350 g witte basterdsuiker
  • 1 el citroenrasp, bakproducten
  • citroensap, flesje
  • 250 g margarine, pakje
  • 50 g boter

Benodigdheden

  • taartvorm, 24 cm ø

Bereidingtijd

30 minuten

  • 45 minuten oventijd

Aantal personen

10 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

tussendoortje, nagerecht

Voedingswaarden

Energie 505 Kcal
Vetten 24 g
waarvan verzadigd 10 g
Koolhydraten 66 g
Vezels 2 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: