Braadworstjes met zoete aardappel, pastinaak en bietjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zoete aardappels met schil in smalle partjes. Snijd de bietjes, zonder schil, in partjes.
  2. Snijd de pastinaak in plakjes van 1 cm dik. Verdeel de aardappels, bietjes en pastinaak over een bakplaat. Meng een scheut olijfolie met de knoflook, Provençaalse kruiden, zout en peper.
  3. Sprenkel deze olie royaal over de aardappels en groenten. Prik de braadworstjes in, bestrooi met zout en peper en leg ze tussen de aardappels en groenten.
  4. Bestrijk de worstjes met olijfolie. Zet de bakplaat in het midden van de oven en rooster circa 30 minuten tot alles gaar is (keer de worstjes halverwege om).
  5. Bestrooi met de feta en serveer met de currysaus.

Ingrediënten

  • 600 g zoete aardappels, schoongeboend
  • 500 g gekookte bieten, koelvers
  • 400 g pastinaken, geschild
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 4 braadworsten
  • 150 g feta of, verkruimeld
  • 150 g roomkaas, in stukjes
  • currysaus of
  • tomatenketchup

Bereidingtijd

15 minuten

  • 30 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.