Broccoli-brietaart met noten

Bereiding

  1. Doe de broodmix in een beslagkom. Voeg 125 lauwwarm water en boter toe en kneed met de mixer met deeghaken of met een koele hand een soepel deeg. Laat afgedekt met vershoudfolie 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  2. Verwarm de oven voor op 190°C. Klop de crème fraîche met de eieren, zout en peper. Druk het deeg uit in de vorm.
  3. Leg de helft van de brie op de deegbodem en verdeel er de helft van de cashewnoten over. Leg de broccoliroosjes erop.
  4. Schenk het eimengsel over de broccoliroosjes. Verdeel de rest van de brie en de noten erover. Besprenkel met honing en bestrooi met geraspte kaas.
  5. Bak de taart in 30-35 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Ingrediënten

  • 450 g bruinbroodmix of, pak
  • 450 g witbroodmix, pak
  • 50 g boter of
  • 50 g margarine
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 eieren
  • 250 g brie, in plakjes
  • 100 g cashewnoten
  • 500 g broccoli, in roosjes, geblancheerd
  • 1 eetl. honing
  • 100 g jongbelegen kaas, geraspt

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • quichevorm, ingevet of
  • springvorm, 24 cm ø

Bereidingtijd

50 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 1150 Kcal
Vetten 62 g
waarvan verzadigd 32 g
Koolhydraten 92 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.