Broccoli pestosoep

Bereiding

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  2. Snijd de aardappelen in stukjes.
  3. Snijd de kip in plakjes.
  4. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de kip met de soepgroenten ca. 5 minuten.
  5. Voeg de aardappel, broccoli, 3/4 van de pesto, de ketchup en 11/2 l water toe.
  6. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met wat peper en zout.
  7. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen.
  8. Schep in elk een lepeltje pesto en bestrooi met wat geschaafde of geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • 400 g broccoli
  • 2 vastkokende aardappels
  • 400 g kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • 150 g soepgroenten
  • 100 g rode pesto
  • 3 el tomatenketchup
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

voorgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.