Broccolipuree met kalfsschnitzel

Omschrijving

Bestrooi de schnitzels met wat peper, zout en paprikapoeder en wrijf ze licht in met wat mosterd. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak hierin de schnitzels op matig hoog vuur, volgens de aanwijzingen op de verpakking, aan beide kanten goudbruin en gaar. Verhit ondertussen 3 el olie in een andere koekenpan of hapjespan en bak hierin de aardappeltjes met de laurierblaadjes al omscheppende in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook in ruim kokend (gezouten) water in ca. 8 minuten gaar. Giet af. Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook met het mandelschaafsel in ca. 3 minuten goudbruin. Voeg de helft van de amandel-knoflook en de olie toe aan de warme broccoli en pureer fijn. Breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de gebakken aardappeltjes en de schnitzels over 4 borden. Schep er wat broccolipuree naast, verdeel de achtergehouden amandel-knoflook erover en besprenkel eventueel met wat extra olie.

Ingrediënten

  • 400 g kalfsschnitzel (ongepaneerd)
  • 1-2 tl paprikapoeder
  • 2 tl mosterd
  • 6 el olijfolie
  • 600 g aardappelschijfjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 600 g broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 g amandelschaafsel

Bereidingtijd

ca. 30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.