Caesar salade met kip en boerenkool

Bereiding

  1. Doe de geraspte boerenkool in een grote mengkom, breng op smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Wrijf de olie en kruiden een paar minuten in de boerenkoolbladeren om deze zacht te maken. Laat dan 30 minuten staan terwijl je de rest van de salade klaar maakt.
  2. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilets in met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg ze 3-4 minuten per zijde op de grillpan tot ze net gaar zijn. Haal de kip uit de pan en laat ze rusten.
  3. Maak ondertussen de dressing. Doe het teentje knoflook, de ansjovisfilets, Dijon mosterd, Parmezaanse kaas, citroensap naar smaak, olijfolie en de (biologische) yoghurt in een blender en meng het tot een glad mengsel. Proef en voeg kruiden en citroensap toe naar smaak.
  4. Zodra de kip is afgekoeld en de boerenkool mals is, meng je de boerenkool en witlof door de dressing. Meng goed om alle bladeren te bedekken. Snijd de kip in reepjes. Leg deze op de groentesalade en rasp er naar smaak een beetje Parmezaanse kaas over.

Tips

  • Boerenkool masseren klinkt gek om te doen, maar het maakt de bladeren zacht. Hierdoor zijn ze zacht genoeg om te eten zonder ze te hoeven koken. Doe je dit 1-2 dagen voor je het recept wilt maken, worden de bladeren nog malser.

Ingrediënten

  • 350 g boerenkool
  • olijfolie
  • 2 kipfilets
  • 1 stronk witlof
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook, grof gehakt
  • 4 ansjovisfilets, grof gehakt
  • 0,5 tl dijonmosterd
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas
  • 0,5 citroen, naar smaak
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 150 g yoghurt

Bereidingtijd

35 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.