Caponata-balletjes met couscous

Bereiding

  1. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de ui, aubergine en venkel zacht en lichtbruin. Giet de azijn erbij en laat 3 minuten staan.
  2. Voeg het groentemengsel met de pecorino en het ei toe aan een blender. Pureer circa 20 seconden, tot het mengsel bijna glad is. Meng met het broodkruim en de bloem en rol er balletjes van. Laat eventueel opstijven in de koelkast.
  3. Verhit 1 eetlepel olie en voeg de couscous, specerijen, rozijnen en pitten toe. Giet de hete bouillon erbij en laat een paar minuten staan.
  4. Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de balletjes op middelhoge stand in circa 10 minuten rondom goudbruin. Verwarm de tomatensaus en voeg de balletjes eraan toe.
  5. Schep de couscous op borden. Maak een kuiltje in het midden en schep de balletjes in tomatensaus erop.

Ingrediënten

  • 6 el olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 aubergine, in kleine blokjes
  • 0,5 venkelknol, in kleine blokjes
  • 2 el rodewijnazijn
  • 75 g pecorinokaas, grof gehakt
  • 1 ei
  • 50 g fijn broodkruim of
  • 50 g paneermeel
  • 30 g bloem
  • 400 g couscous
  • 0,5 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 3 el rozijnen
  • 6 el pijnboompitten of, geroosterd
  • 6 el pompoenpitten, geroosterd
  • 500 ml groentebouillon, heet
  • 400 ml tomatensaus

Benodigdheden

  • blender of
  • staafmixer

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 935 Kcal
Vetten 36 g
waarvan verzadigd 5 g
Koolhydraten 117 g
Vezels 10 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: