Chili met zoete aardappel

Bereiding

  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook met de cayennepeper, kaneel en komijn.
  2. Voeg de aardappelblokjes toe en bak circa 5 minuten.
  3. Voeg de tomaten, bonen, mais en paprika toe, breng op smaak met zout en peper en laat circa 25 minuten pruttelen op een lage stand.
  4. Prak de avocado met een vork en meng met de crème fraîche en koriander.
  5. Bestrooi de chili met de bosui en serveer met de avocadodip en tortillachips.

Ingrediënten

  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theel. cayennepeper of
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 2 theel. komijnpoeder (djinten)
  • 600 g zoete aardappels, geschild, in blokjes
  • 800 g gepelde tomaten, blik
  • 400 g kidneybonen, uitgelekt, blik
  • 150 g mais, blikje
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 avocado, gehalveerd
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 handje verse koriander, fijngehakt
  • 1 lente-/bosui, in ringetjes
  • circa 150 g tortillachips, zak

Bereidingtijd

45 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.