Chiligehakt met chips

Bereiding

  1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui op een lage stand in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg het gehakt, een snuf zout, de knoflook, rode peper en specerijen toe en roerbak het gehakt in enkele minuten rul.
  2. Bak de tomatenpuree kort mee en voeg de paprikablokjes toe. Laat afgedekt circa 10 minuten stoven op een lage stand.
  3. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de ovengrill. Verdeel de chips over een ovenschaal, schep de saus erop en bestrooi met de kaas.
  4. Zet in het midden van de oven en laat de kaas in een paar minuten smelten. Bestrooi met de koriander. Lekker met zure room en guacamole.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 400 g rundergehakt
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder (djinten)
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 rode paprika's, in zeer kleine blokjes
  • 1 zak tortillachips, naturel
  • 100 g cheddarkaas of, geraspt
  • 100 g jonge kaas, geraspt
  • 1 handje koriander of, gehakt
  • 1 handje peterselie, gehakt

Bereidingtijd

20 minuten

  • 5 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 615 Kcal
Vetten 36 g
waarvan verzadigd 16 g
Koolhydraten 39 g
Vezels 5 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.