Chinese-koolstamppot met paddenstoelen en kabeljauw

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in water met zout en de knoflook en gember.
  2. Verhit de helft van de arachideolie en fruit hierin de ui. Voeg de champignons toe en bak 2-3 minuten mee. Roer de sojasaus erdoor.
  3. Giet de aardappels af en stamp ze grof met de melk, zout en peper. Schep de helft van de champignons en alle koolreepjes erdoor en houd warm.
  4. Wrijf de kabeljauwfilet in met de sambal. Verhit de rest van de olie en bak de vis 2-3 minuten per kant. Rooster intussen het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  5. Serveer de stamppot met de kabeljauw en de rest van de paddenstoelen. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel, geschild, in stukken
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 verse gember, geschild, geraspt, ca. 3 cm
  • 4 eetl. arachideolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 g kastanjechampignons of, gehalveerd, schoongeveegd
  • 250 g champignons, gehalveerd, schoongeveegd
  • 3 eetl. sojasaus of
  • 3 eetl. ketjap manis
  • 50 ml melk, warm
  • 400 g Chinese kool, in smalle reepjes
  • 600 g kabeljauwfilets
  • 1 eetl. sambal badjak
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 1 bosje lente-/bosui, fijngesneden

Bereidingtijd

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 455 Kcal
Vetten 14 g
waarvan verzadigd 2 g
Koolhydraten 44 g
Vezels 8 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.