Chocolade-kwarktaart met chocoladedrip

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150ºC. Klop de boter met de basterdsuiker en marmelade tot een luchtige crème. Klop één voor één de eieren erdoor. Spatel het bakmeel en de cacao erdoor.
  2. Schep het beslag in de ingevette vorm en bak in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar. Laat de bodem 5 minuten afkoelen in de vorm en steek dan de rand los, verwijder deze en laat de bodem verder afkoelen.
  3. Week intussen de gelatine 3-4 minuten in koud water. Verwarm 2 eetlepels likeur en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Roer dit door de kwark en spatel de stijfgeklopte slagroom erdoor.
  4. Snijd de taartbodem horizontaal in 3 lagen. Bestrijk 2 lagen met het kwarkmengsel. Verwarm voor de chocoladedrip de witte chocolade met de boter au-bain marie. Roer de slagroom en de overige likeur erdoor en klop de poedersuiker in delen erdoor. De drip moet dik en vloeibaar zijn. Giet over de taart en laat aflopen. Garneer eventueel met sinaasappelsnippers.

Tips

  • Vervang de likeur in dit recept door sinaasappelsap.

Ingrediënten

  • 175 g boter
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 3 el sinaasappelmarmelade of
  • 3 el abrikozenjam
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 el cacaopoeder
  • 8 blaadjes gelatine
  • 3 el sinaasappellikeur of
  • 3 el amandellikeur
  • 500 g kwark
  • 250 ml slagroom, stijfgeklopt
  • 175 g witte chocolade, voor de chocoladelaag
  • 75 g boter, voor de chocoladelaag
  • circa 6 el slagroom, voor de chocoladelaag
  • 125 g poedersuiker, voor de chocoladelaag
  • eventueel gekonfijte sinaasappelsnippers, voor de chocoladelaag

Benodigdheden

  • springvorm, 20 cm ø

Bereidingtijd

25 minuten

  • 50 minuten oventijd

Aantal personen

8 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Voedingswaarden

Energie 825 Kcal
Vetten 52 g
waarvan verzadigd 33 g
Koolhydraten 71 g
Vezels 1 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: