Citroengremolata met kalfsschnitzel

Bereiding

  1. Bak de krieltjes in de helft van de boter en de olie volgens de aanwijzing op de verpakking op laag vuur (ca.8 min) gaar.
  2. Maak de broccoli schoon en kook de roosjes in een laagje water in 6-8 minuten gaar.
  3. Bestrooi de schnitzels met peper en zout en bestuif ze met wat bloem.
  4. Verhit de rest van de olie en de boter in een koekenpan en bak hierin de schnitzels aan beide kanten bruin en in 4-6 minuten gaar.
  5. Boen de citroen schoon en rasp de schil op een fijne rasp.
  6. Pel en snipper de knoflook.
  7. Hak de peterselie fijn.
  8. Meng de citroenschil, knoflook en peterselie.
  9. Draai het vuur onder de krieltjes hoog en bak de aardappeltjes bruin.
  10. Schep het amandelschaafsel erdoor en bak het even (tot lichtbruin) mee.
  11. Verdeel het vlees met de broccoli en de aardappeltjes over 4 borden en strooi de citroengremolata over het vlees.

Ingrediënten

  • 600 g krieltjes, voorgekookt
  • boter of olie
  • 600 g broccoli
  • 4 kalfsschnitzels
  • 1,5 el bloem
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 g platte peterselie
  • 2 el amandelschaafsel

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.