Citroenkwarktaart met bosvruchten

Bereiding

  1. Week de gelatine in koud water. Smelt de boter en meng deze door de koekkruimels. Verdeel dit mengsel over de ingevette bodem van de springvorm en druk goed aan met een vochtige lepel.
  2. Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf. Spatel de room door de kwark. Verwarm het citroensap met de citroenrasp en los hierin de uitgeknepen blaadjes gelatine al roerend op. Laat iets afkoelen.
  3. Meng de limoncello erdoor en spatel door het kwarkmengsel. Verdeel dit over de koek­ bodem in de springvorm en laat circa 3 uur opstijven in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).
  4. Verwijder de rand van de vorm. Pureer de helft van de aalbessen en verdeel over de bovenkant van de taart. Verdeel de rest van de takjes aalbessen, blauwe bessen en frambozen erover. Garneer met munt.

Tips

  • Vervang de helft van de kwark in dit recept door mascarpone.

Ingrediënten

  • 6 blaadjes gelatine
  • 75 g boter
  • 200 g amandelcantuccini of, verkruimeld
  • 200 g amandelkoekjes, verkruimeld
  • 350 ml slagroom
  • 125 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 650 g kwark
  • 2 citroenen, rasp en sap
  • 2 el limoncello of
  • 2 el limonadesiroop citroen
  • 400 g aalbessen
  • 200 g blauwe bessen
  • 200 g frambozen
  • muntblaadje

Benodigdheden

  • springvorm, 26 cm ø

Bereidingtijd

25 minuten

  • 180 minuten koelen

Aantal personen

10 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Voedingswaarden

Energie 440 Kcal
Vetten 25 g
waarvan verzadigd 15 g
Koolhydraten 37 g
Vezels 3 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.