Clafoutis met rood fruit

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Haal de pitten uit het fruit en verdeel de vruchten over de bodem van de schaal.
  2. Vermeng de bloem, een snuf zout, 50 gram van de poedersuiker en de vanillesuiker in een kom. Klop de eieren en de eidooier met de melk los en giet dit al roerende bij het bloemmengsel tot een glad beslag.
  3. Giet dit over het fruit en schuif de vorm in de oven. Bak de clafoutis in circa 50 minuten gaar en lichtbruin.
  4. Laat afkoelen tot lauw, bestrooi met poedersuiker en serveer direct.

Tips

  • Dit recept kan ook worden gemaakt met fruit uit blik.
  • Lekker met een bolletje vanilleroomijs.

Ingrediënten

  • 1 eetl. olie, om in te vetten
  • 600 g gemengd rood fruit zoals
  • pruim en/of
  • framboos en/of
  • kers en/of
  • braam
  • 50 g bloem, gezeefd
  • 65 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 500 ml melk

Benodigdheden

  • lage ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

20 minuten

  • 50 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Voedingswaarden

Energie 345 Kcal
Vetten 11 g
waarvan verzadigd 4 g
Koolhydraten 43 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: