Classic burger

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Kneed het gehakt met de worcestersaus, de helft van de knoflook en peper. Vorm er 2 hamburgers van. Zet afgedekt in de koelkast.
  3. Zet een wok met een scheutje olie aan de zijkant van de barbecue. Fruit hierin de uienringen en de rest van de knoflook. Voeg een scheutje water en de suiker toe en gaar de uien.
  4. Bestrooi de hamburgers met een beetje zout en leg ze op het barbecuerooster. Keer ze om als ze loskomen van het rooster. Keer regelmatig en rooster 3-4 minuten per kant.
  5. Leg de kaas erop. Bestrijk de snijkanten van de broodjes met olie en rooster op de barbecue zodat er grillstrepen ontstaan.
  6. Meng de honing met de mosterd en mayonaise. Beleg de onderste helft van de broodjes met ijsbergsla.
  7. Leg de burger, tomaat en uien erop en besprenkel met de honing-mosterdsaus. Zet de broodkapjes erop.

Tips

  • Zo bak je de perfecte burger: vorm ronde burgers van gelijke grootte en circa 2 cm dik. Rooster de burgers op een barbecue zonder deksel. Keer de burgers pas als ze loslaten van het rooster of de bakplaat. Druk het vlees niet plat, dan wordt de burger droog. Laat de burgers voor het eten heel even rusten.

Ingrediënten

  • 350 g rundergehakt
  • 2 theel. worcestershiresaus
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 4 plakken belegen kaas
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 eetl. honing
  • 1 eetl. mosterd
  • 2 eetl. mayonaise
  • ijsbergsla, in reepjes
  • 1 grote tomaat of, in plakken
  • 2 kleine tomaten, in plakken

Benodigdheden

  • barbecue

Bereidingtijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht, hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 1080 Kcal
Vetten 72 g
waarvan verzadigd 23 g
Koolhydraten 58 g
Vezels 5 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.