Coleslaw met gerookte kip

Bereiding

  1. Pers 1 sinaasappel uit.
  2. Pel de andere sinaasappelen en snijd de partjes in stukjes.
  3. Wel de rozijnen 10 minuten in warm water.
  4. Klop in een grote kom de mayonaise met het sinaasappelsap en de honing glad.
  5. Schep hier de witte kool en de wortelsalade door.
  6. Snijd de gerookte kip in stukjes.
  7. Laat de rozijnen uitlekken.
  8. Schep ze met de sinaasappel en de kip door de salade.
  9. Breng met peper en zout op smaak.
  10. Hak de noten grof.
  11. Knip de tuinkers.
  12. Schep ze vlak voor het serveren door de salade.
  13. Bak de broodjes af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  14. Verdeel de salade over 4 borden en serveer er warm brood bij.

Ingrediënten

  • 4 handsinaasappels
  • 75 g blanke rozijnen
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl honing
  • 350 g witte kool, gesneden
  • 200 g wortel, geraspt
  • 300 g gerookte kipfilet
  • 75 g cashewnoten
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 meergranenbroodjes

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.