Courgette bieslookkoekjes met gemengde salade

Bereiding

  1. Rasp de courgettes en knijp de geraspte courgette goed uit in een schone theedoek.
  2. Snijd de bieslook en knoflook fijn.
  3. Roer de eieren los.
  4. Meng hier de courgette, bieslook, knoflook en Parmezaan doorheen en breng op smaak met zout en veel zwarte peper.
  5. Snijd de cherry-tomaatjes in kleine partjes.
  6. Snijd de brie in plakjes.
  7. Klop een dressing van 6 el olijfolie, de azijn, peper en zout.
  8. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak koekjes door met een opscheplepel steeds porties courgette-beslag in de pan te scheppen.
  9. Bak ze goud-bruin aan beide kanten in ca. 5 minuten.
  10. Meng de dressing, tomaatjes en brie door de salade.
  11. Verdeel de courgette- koekjes over 4 borden en serveer de salade erbij.
  12. Lekker met geroosterde volkorenbroodjes.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 bakje bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eieren
  • 6 el geraspte parmezaanse kaas
  • 250 g cherry-/kerstomaatjes
  • 75 g brie
  • olijfolie
  • 3 el azijn
  • 200 g gemengde sla

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 296 Kcal
Vetten 9 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 39 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: