Courgette bieslookkoekjes met gemengde salade
Bereiding
- Rasp de courgettes en knijp de geraspte courgette goed uit in een schone theedoek.
- Snijd de bieslook en knoflook fijn.
- Roer de eieren los.
- Meng hier de courgette, bieslook, knoflook en Parmezaan doorheen en breng op smaak met zout en veel zwarte peper.
- Snijd de cherry-tomaatjes in kleine partjes.
- Snijd de brie in plakjes.
- Klop een dressing van 6 el olijfolie, de azijn, peper en zout.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak koekjes door met een opscheplepel steeds porties courgette-beslag in de pan te scheppen.
- Bak ze goud-bruin aan beide kanten in ca. 5 minuten.
- Meng de dressing, tomaatjes en brie door de salade.
- Verdeel de courgette- koekjes over 4 borden en serveer de salade erbij.
- Lekker met geroosterde volkorenbroodjes.
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 bakje bieslook
- 1 teentje knoflook
- 4 eieren
- 6 el geraspte parmezaanse kaas
- 250 g cherry-/kerstomaatjes
- 75 g brie
- olijfolie
- 3 el azijn
- 200 g gemengde sla
Bereidingtijd
30 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
hoofdgerecht
Voedingswaarden
Energie | 296 Kcal |
---|---|
Vetten | 9 g |
waarvan verzadigd | 0 g |
Koolhydraten | 39 g |
Vezels | 0 g |