Courgette omelet met bieslook

Bereiding

  1. Knijp de geraspte courgette uit om overtollig water te verwijderen. Plaats een middelgrote koekenpan op middel-hoog vuur en voeg een scheutje olie toe. Voeg, wanneer heet, de geraspte courgette en de fijngesneden bieslook toe en roer zachtjes gedurende 3-4 minuten tot de courgette zacht is geworden.
  2. Klop ondertussen de eieren licht op met een vork en breng op smaak met peper en zout. Giet, zodra de courgette zacht is geworden, overtollig vocht uit de pan. Zet de pan terug op het vuur en giet de geklopte eieren erin. Roer snel en schud de pan om het ei te verdelen. Laat 3-4 minuten koken tot het ei bijna gestold is en haal het van het vuur.
  3. Maak met een spatel de zijkanten van de omelet los van de pan. Vouw de omelet dubbel en schuif het op een bord.

Tips

  • Wanneer je op je gewicht wilt letten is het eten van eieren als ontbijt een goede keuze. Deze omelet is ideaal voor 1 persoon en door de toevoeging van courgette nog gezonder!

Ingrediënten

  • 1 middelgrote courgette, geraspt
  • olijfolie om te frituren
  • 1 tl bieslook, fijngesneden
  • 2 eieren
  • peper en zout

Bereidingtijd

15 minuten

Aantal personen

1 persoon

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, ontbijt

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.