Courgettecake met walnoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de geraspte courgette in een zeef en laat uitlekken.
- Klop intussen met een mixer in een grote kom de eieren, olie, basterd-, vanillesuiker, sinaasappelsap en -rasp circa 5 minuten luchtig.
- Druk voorzichtig nog wat vocht uit de geraspte courgette en roer de courgette door het eimengsel.
- Meng in een aparte kom het bakmeel met bakpoeder, kaneel en nootmuskaat. Roer het bloemmengsel door het courgettemengsel en meng tot een egaal beslag.
- Voeg de rozijnen en walnoten toe en giet het mengsel in het cakeblik. Bak de courgettecake in de oven in circa 1 uur gaar en goudbruin.
Ingrediënten
- 350 g courgettes, geraspt
- 2 grote eieren
- 125 ml zonnebloemolie
- 120 g witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 sinaasappel, rasp en sap
- 300 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 1 theel. bakpoeder
- 2 theel. kaneelpoeder
- 1 mespunt nootmuskaat
- 100 g rozijnen
- 100 g walnoten, gehakt
Benodigdheden
- cakevorm, ingevet
Bereidingtijd
25 minuten
- 60 minuten oventijd
Aantal personen
8 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
nagerecht
Voedingswaarden
Energie | 500 Kcal |
---|---|
Vetten | 26 g |
waarvan verzadigd | 3 g |
Koolhydraten | 56 g |
Vezels | 0 g |