Courgettecake met walnoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de geraspte courgette in een zeef en laat uitlekken.
  2. Klop intussen met een mixer in een grote kom de eieren, olie, basterd-, vanillesuiker, sinaasappelsap en -rasp circa 5 minuten luchtig.
  3. Druk voorzichtig nog wat vocht uit de geraspte courgette en roer de courgette door het eimengsel.
  4. Meng in een aparte kom het bakmeel met bakpoeder, kaneel en nootmuskaat. Roer het bloemmengsel door het courgettemengsel en meng tot een egaal beslag.
  5. Voeg de rozijnen en walnoten toe en giet het mengsel in het cakeblik. Bak de courgettecake in de oven in circa 1 uur gaar en goudbruin.

Ingrediënten

  • 350 g courgettes, geraspt
  • 2 grote eieren
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 120 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 sinaasappel, rasp en sap
  • 300 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1 theel. bakpoeder
  • 2 theel. kaneelpoeder
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 100 g rozijnen
  • 100 g walnoten, gehakt

Benodigdheden

  • cakevorm, ingevet

Bereidingtijd

25 minuten

  • 60 minuten oventijd

Aantal personen

8 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Voedingswaarden

Energie 500 Kcal
Vetten 26 g
waarvan verzadigd 3 g
Koolhydraten 56 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: