Courgettefrietjes met oregano-mayonaise

Bereiding

  1. Was de courgette en snijd in dunne frietjes. Bestrooi met flink zout en laat circa 15 minuten staan in een vergiet of zeef om uit te lekken.
  2. Klop intussen de eidooier los met het citroensap en de mosterd. Klop druppelsgewijs de olie erdoor tot een stevige mayonaise ontstaat. Roer de knoflook en oregano erdoor en houd apart.
  3. Dep de courgettefrietjes droog met keukenpapier. Verhit de frituurolie tot 170ºC. Bestrooi de courgette met de bloem en schud overtollige bloem eraf. Frituur de frietjes in 3-4 porties in circa 3 minuten goudbruin en krokant. Serveer met de mayonaise.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 eidooier
  • 1 el citroensap
  • 2 tl mosterd
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl oregano
  • frituurolie
  • 75 g bloem

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

klein gerecht

Voedingswaarden

Energie 500 Kcal
Vetten 46 g
waarvan verzadigd 6 g
Koolhydraten 17 g
Vezels 1 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: