Courgettelasagne

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180┬║C. Leg de courgetteplakken op een bord en bestrooi rondom met zout.
  2. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook circa 1 minuut. Voeg de Italiaanse kruiden, gezeefde tomaten, zongedroogde tomaten en olijven toe. Breng op smaak met zout en peper en laat circa 10 minuten pruttelen. Laat de spinazie slinken in de tomatensaus.
  3. Dep de courgetteplakken droog met keukenpapier. Schenk een dun laagje tomatensaus met spinazie in een ovenschaal en leg er courgetteplakken, mozzarella en flink wat verse basilicum op.
  4. Schep er weer wat tomatensaus op en maak zo nog 2 lagen. Eindig met een dun laagje tomatensaus en bestrooi met de geraspte kaas en pijnboompitten.
  5. Bak de courgettelasagne circa 45 minuten in de oven. Serveer de lasagne met het stokbrood.

Ingrediënten

  • 3 kleine courgettes, in dunne plakken
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 700 g gezeefde tomaten
  • 0,5 potje zongedroogd tomaatje, fijngehakt
  • 0,5 potje zwarte olijf, in plakjes, uitgelekt
  • 600 g spinazie, panklaar
  • 2 bollen mozzarella, in dunne plakken
  • 1 bosje basilicum, alleen de blaadjes
  • 100 g oude kaas, geraspt
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 stokbrood

Benodigdheden

  • keukenpapier

Bereidingtijd

30 minuten

  • 45 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.