Courgettespiesjes met zalm en pastasalade

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar. Giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  2. Schaaf de courgettes in lange plakken van ½ cm dik. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met Italiaanse kruiden, zout en peper. Rooster de courgetteplakken 2-4 minuten per kant in een hete grillpan.
  3. Schep de pasta om met de ui, tomaten, citroensap, rucola, olijven, de helft van de Parmezaanse kaas en een scheut olijfolie.
  4. Rol de gegrilde courgetteplakken op en doe dat ook met de zalm. Rijg de rolletjes afwisselend aan de prikkers en serveer ze op de pastasalade. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

Tips

  • Maak in plaats van pastasalade een bonensalade. Vervang de pasta door 250 gram cannellinibonen gemengd met 200 gram (groene) kidneybonen.
  • Vervang de gerookte zalm door zalmfilet. Rooster deze 2 minuten per kant op de barbecue of in de grillpan, snijd in blokjes en rijg aan de prikkers.

Ingrediënten

  • 300 g fusilli
  • 3 courgettes
  • olijfolie
  • 1 eetl. verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 125 g gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 1 citroen, sap
  • 75 g rucola, grof gesneden
  • 100 g groene olijven, zonder pit
  • 100 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
  • 250 g gerookte zalm, in brede repen

Benodigdheden

  • 12 satéprikkers

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 795 Kcal
Vetten 30 g
waarvan verzadigd 8 g
Koolhydraten 84 g
Vezels 9 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: