Courgettestamppot uit de wok met ham en ananas

Bereiding

  1. Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar. Giet de ananas af, vang het sap op en snijd de ananas in kleine stukjes.
  2. Verhit de olie in een wok, fruit hierin de ui goudbruin en schep de kerriepoeder erdoor.
  3. Voeg de courgette toe en roerbak 5 minuten. Meng ananassap, ananasstukjes en hamreepjes erdoor en verwarm 3 minuten.
  4. Verwarm intussen de rookworst of knakworstjes. Giet de gare aardappels af en maak er een grove puree van. Schep deze door het courgettemengsel. Serveer de stamppot met de rookworst of knakworstjes.

Ingrediënten

  • 1500 g kruimige aardappels, geschild
  • 450 g ananasschijven of, blik
  • 450 g ananasstukjes
  • 3 eetl. arachideolie of
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 750 g courgettes, in kleine blokjes, met schil
  • 250 g gekookte hamreepjes
  • 1 rookworst of
  • 2 blikjes knakworsten

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

6 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.