Couscous van broccoli met amandel en geroosterde zalmfilet

Bereiding

  1. Maal de broccoli in een keukenmachine tot fijne korrels, zoals couscous.
  2. Rasp de schil van 1 citroen en pers deze en nog 1 citroen uit. Meng de peterselie, citroenrasp, -sap, de knoflook en de helft van de olijfolie door de broccoli. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Rooster de amandelen in 1 eetlepel olijfolie en schep ze door het broccolimengsel. Houd apart.
  4. Meng de pesto met de rest van de olijfolie en bestrijk de zalmfilets ermee. Rooster de vis in een hete grill- of koekenpan circa 2 minuten per kant.
  5. Serveer de ‘couscous' van broccoli in een kom met daarop de zalmfilet. Snijd de overige citroen in partjes om te garneren.

Tips

  • Vervang de pesto in dit recept door 1 theelepel gehakte tijm of rozemarijn of gebruik Italiaanse gemengde kruiden.
  • Neem kabeljauwfilet of garnalen in plaats van zalm.

Ingrediënten

  • 800 g broccoli, in roosjes
  • 3 citroenen, schoongeboend
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 ml olijfolie
  • 100 g blanke amandelen, grof gehakt
  • 2 eetl. pesto
  • 4 zalmfilets, ca. 600 g

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 660 Kcal
Vetten 49 g
waarvan verzadigd 6 g
Koolhydraten 7 g
Vezels 9 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.