Creme brulee met koriander en ananas

Bereiding

  1. Verwarm de oven vóór op 105°C.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden.
  3. Breng de melk en de slagroom met de kristalsuiker en het gehalveerde vanillestokje (peul) al roerende aan de kook.
  4. Zet als de suiker is gesmolten (er zijn dan geen suikerkristallen meer te zien) het vuur uit.
  5. Roer de eidooiers los in een schaal.
  6. Giet er al roerende een beetje van het room-suikermengsel bij.
  7. Schenk het eidooiermengsel daarna weer in de pan bij de rest van het room-suikermengsel.
  8. Verwarm dit al roerend tot 82°C (gebruik de suiker/voedsel thermometer) de “vla” begint dan te binden.
  9. Giet door een fijne zeef en laat afkoelen.
  10. Haal de korianderblaadjes van de steeltjes.
  11. Hak de blaadjes heel fijn en meng door het koude eimengsel.
  12. Verdeel het mengsel over 4 kommen of schaaltjes en gaar de crème brûlée 35 minuten in de warme oven.
  13. Laat de crème brûlée afkoelen.
  14. Snijd ondertussen de schil van de ananas en verwijder de kern.
  15. Snijd de ananas in kleine blokjes.
  16. Doe ze met de poedersuiker in een schaal.
  17. Rasp de limoenschil op een fijne rasp boven de ananas.
  18. Roer door elkaar en marineer de blokjes ananas minimaal een half uur.
  19. Strooi een klein laagje rietsuiker over de crème brûlée en brand deze voorzichtig met een gasbrander of onder een hete grill goudbruin.
  20. Heel even laten staan.
  21. Verdeel dan de gemarineerde ananas over de crème brûlée.
  22. Je kunt er ook koekkruimels over strooien en/of er bolletjes ijs bij serveren.

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 150 ml melk
  • 300 ml slagroom
  • 140 g eierdooiers ca. 7 stuks
  • 70 g kristalsuiker
  • 0,5 bosje koriander
  • 0,5 ananas
  • 1 limoen
  • 1 el poedersuiker
  • 100 g rietsuiker

Benodigdheden

  • Crème brulée brander
  • voedselthermometer

Bereidingtijd

70 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.