Crostata met fruitvulling

Voorbereiding

Wel de abrikozen circa 20 minuten in warm water. Meng intussen de bloem, suiker, boter, citroenrasp en een snufje zout met de vingers of in een keukenmachine tot grove kruimels. Houd 1 eetlepel van de eidooier apart en giet de rest bij het deegmengsel. Kneed tot een soepel deeg. Vorm een rol van het deeg en laat afgedekt 30 minuten opstijven in de koelkast. Laat de abrikozen uitlekken en pureer ze met het mangovruchtvlees en de honing tot een moes.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestuif de ingevette taartvorm met bloem. Rol het deeg uit tot een grote lap en bekleed de vorm ermee. Snijd overhangend deeg af en kneed weer tot een bal. Rol dit deeg opnieuw uit en snijd in lange brede repen.
  2. Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm en leg de blindbakvulling erop. Bak de bodem circa 10 minuten onder in de oven. Neem de vorm uit de oven en verwijder de steunvulling en het bakpapier.
  3. Vul de vorm met de fruitmoes en dek af met de deegrepen. Bestrijk het deeg met ei en bak de taart in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en lichtbruin. Laat de crostata afkoelen op een rooster en snijd in punten.

Ingrediënten

  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 300 g bloem en
  • 1 el bloem, om te bestuiven
  • 125 g suiker
  • 175 boter, koud, in kleine blokjes
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 eidooier
  • 1 mango, geschild
  • 1 el honing
  • 1 ei, losgeklopt

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • taartvorm, 24 cm ø
  • bakpapier
  • blindbakvulling

Bereidingtijd

20 minuten

  • 30 minuten oventijd
  • 30 minuten koelen

Aantal personen

8 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Voedingswaarden

Energie 440 Kcal
Vetten 20 g
waarvan verzadigd 12 g
Koolhydraten 57 g
Vezels 4 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: