Dame Blanche met gebakken appeltjes

Bereiding

  1. Zet een grote schaal om de slagroom in te kloppen even in de koelkast zodat die lekker koud wordt. Snijd ondertussen de appeltjes elk in 8 partjes, besprenkel met citroensap. Klop, in de koude schaal, de helft van slagroom met 2 el suiker stijf. Zet de slagroom tot gebruik in de koelkast.
  2. Doe de andere helft van de slagroom in een steelpannetje. Breek de chocolade erboven in stukjes. Zet het pannetje met room en chocolade vlak voordat je het toetje gaat eten op een laag vuur. Roer tot de chocolade is gesmolten en de saus egaal en iets dikker is geworden. Proef en voeg eventueel wat suiker toe.
  3. Bak ondertussen de partjes appel in een klontje boter of olie om-en-om bruin. Schep het ijs in 4-6 schaaltjes, leg de partjes appel erbij. Verdeel de slagroom erover. Garneer met een koek en eventueel een takje munt. Zet op tafel en schenk of schep de warme chocoladesaus erover.

Tips

  • Je kunt de saus van te voren maken en laten afkoelen (wél geregeld doorroeren). Voordat je het gaat eten al roerende op een laag vuur even opwarmen (kan ook in de magnetron).

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 0,5 el vers citroensap
  • 20 g boter of 2 el zonnebloemolie
  • 500 ml slagroom
  • 100 g pure chocolade
  • 500 ml slagroomijs of vanille, aardbeien of pistache ijs
  • 4 krokante koeken
  • munt

Benodigdheden

  • mixer

Bereidingtijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Voedingswaarden

Energie 537 Kcal
Vetten 43 g
waarvan verzadigd 30 g
Koolhydraten 32 g
Vezels 1 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.