Easy moussaka

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappel­schijfjes circa 5 minuten. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten.
  2. Bak vervolgens het gehakt rul. Voeg de aubergine, tomatenblokjes, oregano en kaneel toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus circa 5 minuten pruttelen.
  3. Meng intussen de ricotta met de Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal en schep het gehaktmengsel erop. Leg vervolgens de andere helft van de aardappelschijfjes erop.
  5. Verdeel het ricottamengsel erover en bak in de oven in circa 15 minuten gaar. Bestrooi met de peterselie.

Tips

  • Dit recept is lekker met een frisse rauwkost.

Ingrediënten

  • 400 g aardappelschijfjes, koelvers
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 250 g rundergehakt
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • 0,5 tl kaneelpoeder
  • 125 g ricotta
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 handje peterselie, om te garneren

Benodigdheden

  • ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

15 minuten

  • 15 minuten oventijd

Aantal personen

2 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 795 Kcal
Vetten 42 g
waarvan verzadigd 20 g
Koolhydraten 54 g
Vezels 11 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.