Eendenborst met walnoten gemberjus

Bereiding

  1. Pel de sjalotjes en de teentjes knoflook.
  2. Gebruik daarvan 1 sjalotje en 1 teentje knoflook bij het vlees.
  3. Snijd de gember iets kleiner.
  4. Kerf de eendenborstfilets aan de velkant schuin in met een scherp mes.
  5. Bestrooi ze met peper en zout.
  6. Hak de walnoten grof.
  7. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
  8. Fruit 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook in 50 ml olijfolie in een kookpan.
  9. Voeg de bloemkool, pernod, 100 ml. witte wijn en crème fraîche toe.
  10. Stoof zachtjes zonder deksel 12-15 minuten tot de bloemkool beetgaar is.
  11. Bak de eendenborstfilets eerst aan de velzijde 2-3 minuten.
  12. Keer de filets om en bak ze nog ca. 2 minuten.
  13. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  14. Voeg 50 g boter bij het braadvet en fruit hierin 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook.
  15. Voeg gember en 100 ml. witte wijn toe en laat op een hoge stand iets inkoken.
  16. Roer de noten erdoor.
  17. Pureer intussen de bloemkool met een staafmixer tot een gladde massa.
  18. Serveer de eendenborstfilets op een bedje bloemkoolcreme met een beetje jus eromheen.
  19. Lekker met gekookte krieltjes met peterselie.

Tips

  • In plaats van eendenborst zijn hertenbiefstukjes ook heel lekker. De bloemkool kan worden vervangen door broccoli.

Ingrediënten

  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el bakgember
  • 4 eendenborstfilets
  • peper en zout
  • 50 g walnoten
  • 50 g boter
  • 200 ml witte wijn
  • 1 kleine bloemkool
  • 50 ml olijfolie
  • 1 borrelglas pernod
  • 200 ml crème fraîche

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.