Eendenborst met walnoten gemberjus

Omschrijving

Pel de sjalotjes en de teentjes knoflook. Gebruik daarvan 1 sjalotje en 1 teentje knoflook bij het vlees. Snijd de gember iets kleiner. Kerf de eendenborstfilets aan de velkant schuin in met een scherp mes. Bestrooi ze met peper en zout. Hak de walnoten grof. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Fruit 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook in 50 ml olijfolie in een kookpan. Voeg de bloemkool, pernod, witte wijn en crème fraîche toe. Stoof zachtjes zonder deksel 12-15 minuten tot de bloemkool beetgaar is.
Bak de eendenborstfilets eerst aan de velzijde 2-3 minuten. Keer de filets om en bak ze nog ca. 2 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg 50 g boter bij het braadvet en fruit hierin het sjalotje en het teentje knoflook. Voeg gember en witte wijn toe en laat op een hoge stand iets inkoken. Roer de noten erdoor. Pureer intussen de bloemkool met een staafmixer tot een gladde massa. Serveer de eendenborstfilets op een bedje bloemkoolcrème met een beetje jus eromheen. Lekker met gekookte krieltjes met peterselie.
Tip: In plaats van eendenborst zijn hertenbiefstukjes ook heel lekker.De bloemkool kan worden vervangen door broccoli.

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el bakgember
  • 4 eendenborstfilets (ca. 125-150 g per stuk)
  • versgemalen peper
  • zout
  • 50 g walnoten
  • 50 g boter
  • 100 ml witte wijn
  • 1/2-1 kleine bloemkool
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 1 borrelglas pernod
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml crème fraîche

Bereidingtijd

ca. 30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Voedingswaarden

500;10;30;60

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.