Eitjes in pancetta
Bereiding
- Kook de eieren in een laagje water in ca. 8 minuten hard.
- Laat ze onder de koude kraan schrikken.
- Pel de eieren en snijd ze in vier partjes.
- Snijd de plakjes pancetta, ontbijtspek of bacon doormidden, de halve plakjes moeten lang genoeg zijn om royaal om de partjes ei te passen.
- Leg ze naast elkaar.
- Bestrooi met een beetje paprikapoeder en wat cayennepeper.
- Leg op elk plakje een partje ei en rol het spek er omheen.
- Leg in een ovenschaaltje of bakblikje.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet het bakblikje 15-20 minuten in de oven.
- Leg de warme eitjes op de slablaadjes, strooi de tuinkers erover en prik in elk een cocktailprikker.
Ingrediënten
- 3 eieren
- 6 plakjes pancetta
- paprikapoeder
- cayennepeper
- 12 blaadjes sla
- tuinkers
Benodigdheden
- cocktailprikker
Bereidingtijd
35 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad