Fajita's met gemarineerde kip

Bereiding

  1. Rasp de schil van 2 limoenen en pers het sap uit. Voeg hier de olijfolie, komijn, korianderpoeder, paprikapoeder, 2 theelepels zout en wat peper aan toe en meng het tot een marinade.
  2. Snijd de uien in grote stukken en de paprika’s in repen, Doe vervolgens de kip, ui en paprika door de marinade en roer goed door elkaar. Zet het vervolgens een uur in de ijskast.
  3. Zet de oven op 200 graden
  4. Giet de inhoud van de kom op een bakplaat bekleed met bakpapier Laat dit 25 minuten pruttelen in de oven, draai na 15 min het geheel even een keer om. Voeg evt nog wat limoensap toe aan het geheel.
  5. Terwijl de kip in de oven staat, maak je beide dipjes.
  6. Voor de guacamole: pureer de avocado, en scheur de knoflook. Meng beide in een kom met de limoensap.
  7. Voor de tzatziki: Snijd de komkommer in kleine blokjes, hak de peterselie, doe de Griekse yoghurt in een kom en meng het geheel.
  8. Haal het gerecht uit de oven en serveer dit met de kleurrijke tortilla’s

Ingrediënten

  • 12 No Fairytales bieten- of worteltortilla
  • 2 limoenen
  • 3 el suiker
  • 50 ml olijfolie
  • 1 el komijnpoeder (djinten)
  • 2 tl korianderpoeder (ketoembar)
  • 2 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 4 rode uien
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 kg kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 avocado
  • 2 el limoensap
  • 1 komkommer
  • 1 handje peterselie
  • 200 ml Griekse yoghurt

Bereidingtijd

35 minuten

  • 60 minuten Marineren

Aantal personen

6 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.