Feestpannenkoeken

Voorbereiding

Meng de bloem met de eieren, vanille-aroma en een snuf zout. Roer de melk erdoor tot een dik, vloeibaar beslag. Laat dit beslag op kamertemperatuur afgedekt circa 30 minuten rusten.

Bereiding

  1. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep een laagje beslag in de pan en bak de pannenkoek op middelhoge stand circa 2 minuten per kant.
  2. Houd de pannenkoeken na het bakken steeds warm op een bord boven een pan heet water of afgedekt in de oven op 100ºC. Versier de pannenkoeken aan tafel naar keuze met aardbeien, sprinkels, marshmallows, stroop en eventueel slagroom.

Tips

  • Nog feestelijker? Leg een bolletje roomijs op de pannenkoek.
  • Vervang de melk in dit recept door koolzuurhoudend mineraalwater voor een extra krokante pannenkoek.
  • Voeg in plaats van vanille 1 eetlepel citroenrasp of 1⁄2 eetlepel kaneelpoeder toe aan het beslag.

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille-essence, bakproducten
  • 500 ml melk
  • 125 g boter of, gesmolten
  • 125 ml vloeibaar bakproduct
  • 1 bakje aardbei, gewassen
  • sprinkels, gebaksdecoratie
  • minimarshmallows, om te garneren
  • stroop, om te garneren
  • eventueel slagroom of, stijfgeklopt
  • slagroom uit spuitbus

Bereidingtijd

25 minuten

  • 30 minuten rusttijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht, hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 645 Kcal
Vetten 36 g
waarvan verzadigd 22 g
Koolhydraten 60 g
Vezels 3 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: