Flensjes met gekarameliseerde ananas

Bereiding

  1. Breng 2 l water met 200 g suiker aan de kook.
  2. Schil de citroen en voeg de schil met de steranijs en het vanillestokje toe aan het suikerwater.
  3. Laat het geheel 10 minuten doorkoken.
  4. Schil ondertussen de ananas, snijd in vieren en verwijder de harde kern.
  5. Leg de ananas in het suikerwater, breng tegen de kook aan en laat de ananas op laag vuur 30 minuten garen.
  6. Snijd de ananas is stukjes.
  7. Rits de blaadjes dragon, basilicum of koriander van de takjes, houd er een paar apart voor de garnering, hak de rest fijn.
  8. Maak het beslag voor de flensjes.
  9. Meng de bloem, melk en het ei.
  10. Bak ze in een beetje roomboter aan beide kanten bruin.
  11. Verwarm de stukjes ananas met 2 el suiker 3-4 minuten in een koekenpan.
  12. Voeg als de suiker begint te kleuren een klein beetje water toe.
  13. Leg de flensjes op warme borden.
  14. Beleg ze met stukjes ananas en strooi er fijngehakte kruiden over.
  15. Rol de flensjes op en snijd ze in drieen.
  16. Leg de rest van de ananas tussen de flensjes en bestrooi met wat kruidenblaadjes.

Ingrediënten

  • 200 g suiker
  • 1 citroen
  • 1 ananas
  • 1 steranijs
  • 1 vanillestokje
  • 1 bosje dragon of basilicum
  • 2 el suiker
  • 40 g bloem
  • 125 ml melk
  • 0,5 ei, losgeklopt

Bereidingtijd

45 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.