Franse omelet met witlofsalade

Bereiding

  1. Meng voor de salade de slasaus met mosterd, citroensap en honing en schep de witlofreepjes en druiven erdoor.
  2. Verhit de helft van de boter en bak hierin de champignons met zout en peper 2-3 minuten tot het vocht verdampt is. Houd ze warm.
  3. Klop de eieren los met de room, tijm en de helft van de peterselie.
  4. Verhit de rest van de boter in 2 koekenpannen en schenk het eimengsel erin. Laat dit op een matige stand stollen.
  5. Schuif het gestolde ei met een spatel steeds naar het midden en laat het niet gestolde ei over de panbodem uitvloeien.
  6. Leg, als het ei aan de bovenkant nog vochtig is, op één helft van iedere omelet de plakjes camembert met daarop de paddenstoelen.
  7. Klap de omeletten dubbel en verwarm nog even, liefst met deksel, zodat de kaas smelt.
  8. Serveer een halve omelet per persoon  met de witlofsalade. Garneer met de rest van de peterselie.

Ingrediënten

  • 50 g boter of
  • 50 ml vloeibaar bakproduct
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 8 eieren
  • 6 eetl. kookroom of
  • 6 eetl. koffieroom
  • 1 eetl. verse tijm of, gehakt
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 2 eetl. verse peterselie of, gehakt
  • 2 eetl. verse bieslook, gehakt
  • 200 g camemberts, in dunne plakjes
  • 2 eetl. slasaus, voor de salade
  • 1 theel. mosterd, voor de salade
  • 1 eetl. citroensap, voor de salade
  • 1 theel. honing, voor de salade
  • 3 struiken witlof, in smalle reepjes, voor de salade
  • 200 g witte pitloze druiven, gehalveerd, voor de salade

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.