Frietjes van zoete aardappel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200┬║C.
  2. Snijd de zoete aardappels in de lengte in dikke frieten en verdeel over de bakplaat. Besprenkel met de zonnebloemolie en bak in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
  3. Schep na circa 25 minuten om. Meng intussen de yoghurt met de mayonaise en kerriepoeder en breng op smaak met zout en peper.
  4. Besprenkel de ovenfriet met grof zeezout en serveer met de kerriedip.

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel, geschild
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 4 eetl. yoghurt
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 theel. kerriepoeder
  • grof zeezout

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereidingtijd

10 minuten

  • 45 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

klein gerecht, bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.