Frisse lemon curd op een wolkenbedje

Bereiding

  1. Voor de lemon curd: Doe de suiker in een steelpannetje en verwarm – al roerend – tot het vloeibaar is.
  2. Voeg de rasp en het sap van de citroenen, beetje bij beetje, toe en laat dit een minuutje koken. Vervolgens mag de kokosmelk en de kurkuma erbij. Wanneer het weer kookt, voeg de arrowroot toe en dit laat je inkoken tot het een volle, ietwat stroperige massa wordt. Laat het geheel afkoelen voor gebruik.
  3. Voor de wolkenboter: Neem een mixer of keukenmachine en klop de boter op tot een romige textuur. In een apart schaaltje klop je de aquafaba en suiker samen op tot de textuur van opgeklopt eiwit. Vervolgens mix je de aquafaba en de boter tot een luchtige, wolkenachtige textuur.
  4. Beleg een bagel, broodje, toast, koek of cake rijkelijk met de wolkenboter en een dot lemon curd.

Tips

  • Je kunt de lemon curd op zoveel manieren gebruiken: topping voor een taart, drizzle over ijs, besprenkel over (cup)cakes, stroop op pannenkoeken, laagje over/tussen een parfait, vulling voor koekjes, beleg op toast of direct uit het potje, heerlijk!
  • Aquafaba is het kookvocht van een blik kikkererwten. Dit is een goede plantaardige vervanger voor eiwitten. Je kunt dus ook een eetlepel geklopt ei gebruiken voor dit recept.

Ingrediënten

  • citroenrasp van 2 citroenen
  • vers citroensap van 2 citroenen
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 g rietsuiker
  • 1,5 el arrowroot of maizena
  • 2 el Flower Farm boter
  • 1 el aquafaba (kikkererwtenvocht)
  • 1 tl suiker

Bereidingtijd

0 minuten

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, nagerecht, ontbijt

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: