Frisse pompoensoep met gember en sinaasappel

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui met de komijn in circa 5 minuten glazig. Voeg de pompoenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken.
  2. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp een eetlepel van de schil. Pers de sinaasappel uit en voeg dit sap met de rasp en gember toe aan de soep.
  3. Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad en breng verder op smaak met limoensap, zout en peper. Lekker met kaasmuffins.

Ingrediënten

  • 2 eetl. olie
  • 1 zoete ui, gesnipperd
  • 1 eetl. komijnzaad
  • 1 kg pompoen, geschild, in blokjes
  • 1 l groentebouillon, heet
  • 1 sinaasappel
  • 1 verse gember, ca. 2 cm
  • 1 limoen, sap

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, voorgerecht

Voedingswaarden

Energie 119 Kcal
Vetten 8 g
waarvan verzadigd 2 g
Koolhydraten 9 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: