Frisse watermeloensoep met garnalen

Bereiding

  1. Halveer de meloen en schep circa 30 balletjes uit het vruchtvlees (of snijd blokjes). Houd apart.
  2. Haal de rest van het vruchtvlees uit de meloen, verwijder de grote pitjes en pureer met de koude bouillon. Roer de crème fraîche, het citroensap en pepersaus naar smaak erdoor. Zet de soep minimaal 1 uur in de koelkast.
  3. Verdeel de koude soep over diepe borden. Schep voor het serveren de meloenballetjes, bieslook en garnalen door de soep.

Tips

  • Vervang de garnalen in dit recept door reepjes gerookte zalm of forel.
  • Neem in plaats van pepersaus 1 kleine rode peper, in stukjes gesneden en vervang de bieslook in dit gerecht door bosui of koriander.

Ingrediënten

  • 1 kleine watermeloen, ca. 1.5 kg
  • 500 ml groentebouillon, afgekoeld
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 el citroensap
  • hete pepersaus
  • 1 bosje bieslook, gehakt
  • 200 g grote garnalen of
  • 200 g cocktailgarnalen

Benodigdheden

  • meloenbolletjessteker

Bereidingtijd

25 minuten

  • 60 minuten koelen

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, voorgerecht

Voedingswaarden

Energie 235 Kcal
Vetten 11 g
waarvan verzadigd 7 g
Koolhydraten 22 g
Vezels 2 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: