Frittata met groene asperges

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Blancheer de groene asperges 3 minuten in kokend water. Klop de eieren los met de melk en voeg de helft van de kaas, tweederde van de groene kruiden, zout en peper toe. Schep de asperges met de doperwten door het eimengsel.
  2. Verhit de olijfolie, giet het eimengsel in de pan en bak 2-3 minuten op middelhoge stand. Zet de pan in het midden van de oven en bak nog 15-20 minuten verder.
  3. Verdeel de rest van de kaas en kruiden erover.

Tips

  • Vervang de asperges in dit recept door smalle preiringen.

Ingrediënten

  • 250 g groene asperges
  • 8 eieren
  • 100 ml volle melk of
  • 100 ml kookroom
  • 100 g pecorinokaas of, in flinters
  • 100 g Parmezaanse kaas, in flinters
  • 25 g munt, fijngesneden
  • 25 g dille of, fijngehakt
  • 25 g platte peterselie, fijngehakt
  • 250 g diepvriesdoperwten, ontdooid
  • 3 el olijfolie

Benodigdheden

  • ovenvaste koekenpan

Bereidingtijd

15 minuten

  • 20 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 450 Kcal
Vetten 30 g
waarvan verzadigd 12 g
Koolhydraten 14 g
Vezels 5 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: